7 Adımda Aliexpress Alışveriş Rehberi

       Bugüne kadar 10u aşkın alışverişim oldu ve olacak da eminim :) Benim kendi tecrübelerime dayanarak nasıl alışveriş yaptığıma dair ipuçlarına bakalım:
    
       İlk olarak Aliexpress sitesine giriş yapıyoruz. Sitenin İngilizce hali karşınıza çıkacaktır. Eğer siteyi Türkçe kullanmak isterseniz resimdeki gibi önce sağ üst köşeden language kelimesine tıklayıp dil olarak da Türkçe'yi seçtiğiniz zaman site Türkçe'ye çevrilecek. Ama ben bunu yapmanızı pek önermem çünkü arama sonuçlarınız başarılı olmaz ve çeviri gerçekten kötü. Ben bundan sonrası için İngilizce halinde kullanımı anlatacağım.

Resmin üzerine tıklayarak resmi büyütebilirsiniz.






        İkinci olarak da kaydoluyoruz tabii ki de. Yine Language butonun altındaki sign in/join in sekmesinin üzerine fareyle geldiğimizde aşağıdaki menü açılıyor. Ve resimde işaretlenen "Join Free" yazısına tıklıyoruz.
   Daha sonra ise karşınıza çıkan bu sayfada sırasıyla e-mail adresiniz, adınız ve soyadınız,oluşturduğunuz şifreniz, şifrenizi tekrar giriniz ve aşağıdaki kodu giriniz alanlarını doldurduktan sonra "Create Your Account" a tıklayıp hesabınızı oluşturdunuz.
          Kaydolduktan sonra geri siteye dönüp "Sign In" butonuna tıklayıp kullanıcı adımız veye e-mail adresimizi girip paralomuzu da yazıp siteye giriş yapıyoruz.
         Sitede kategoriler var ve bu kategorileri kullanarak çok güzel ürünler keşfedebilirsiniz. Örneğin ben "Jewelry & Accessories" kategorise faremi getirdim ve ordan da charms a tıkladım. Karşıma bu güzel kolye, bileklik yapımında kullabileceğiniz minik aksesuarlar çıktı.

  




  KATEGORİ GÖRSELİ







             Ben bu aksesuarlardan almak istediğime tıkladım ve turuncu kutunun içinde yazan "Buy Now" yazısını tıklıyoruz. 
   

              Ve karşınıza üstte adresiniz yazılı olduğu kısım ve aşağısında da eklediğm resmi göreceksiniz. Burdan da yine Turuncu yazılmış "Buy Now" yazısını tıklıyorsunuz.

        Sonrasında ise karşınıza çıkan sayfada işaretlediğim kısımdaki Place Order yazısına tıklıyorsunuz ve karşınıza ödeme sayfası geliyor ki burda çok dikkat etmeniz gerekiyor. Ülkemizden maalesef PayPal kaldırıldığı için direkt kredi kartınızla alışveriş yapabilirsiniz. Burda önemli nokta kredi kartınızdan sanal kart oluşturarark o kartla alışverişinizi yaparsanız daha güvende olursunuz.


             Tiki kaldırdığınızda yazı "Pay Now"a dönüşecek ve tıklayıp siparişinizi verebilirsiniz. Siparişinizi görüntülemek isterseniz de anasayfadan "My Orders" butonuna tıklamanız yeterli.

               Buraya kadar okuduysanız çok teşekkürler! Sorunuz varsa seve seve yanıtlarım. 
               Yaptığım Aliexpress alışveriş yazıları da gelecek, bilginize!
               Esen kalın!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bu Blogda Ara